Slaapoefentherapie voor volwassenen

Iedereen slaapt wel eens slecht, maar wanneer u langer slecht slaapt neemt de vermoeidheid toe en ervaart u steeds meer beperkingen in uw functioneren. Op den duur beïnvloedt het uw hele leven en al uw emoties. Voorbeelden van klachten kunnen zijn: pijn, vermoeidheid, overbelast gevoel, angst, depressie, bewegingsarmoede, overgewicht, concentratieproblemen, piekeren, kort lontje en vermoeid zijn overdag.

Een effectieve manier om van een slaapprobleem af te komen is slaapoefentherapie. Slapen kun je leren. Uw slaapoefentherapeut gaat samen met u aan de slag om de vicieuze cirkel te doorbreken met praktische tips, ontspanningsoefeningen, het verkrijgen van inzichten en oefenstof die op maat gemaakt wordt voor uw verstoorde slaappatroon. Er wordt gekeken naar hoe de omstandigheden, de spanning en de belasting overdag overlopen in de nacht. En hoe het slaaptekort of de slechte kwaliteit van slaap 's nachts doorwerken naar overdag. We brengen de belemmerende gewoontes of gedachten in kaart. Er wordt geoefend hoe u kunt inslapen en/of doorslapen, en hoe u beter kunt omgaan met spanning en stress. 

 

 

De slaapoefentherapeut helpt u met:

  • Inzichten die gezond slaapgedrag bevorderen
  • Inzichten hoe uw klachten samenhangen met slaapproblemen
  • Hoge kwaliteit (adem- visualisatie- haptische en ontspannings-) oefenstof die op maat wordt gemaakt voor uw unieke verstoorde slaappatroon
  • Cognitief gedragsmatige therapie (vlg J. Beck), gedachtentherapie die u weer positief of neutraal leert denken
  • Gezonde copingstijl, dat wil zeggen: “u leert adequater en zeker ook rustiger omgaan met de gevolgen van uw slaapprobleem waardoor stress vermindert en u uit de vicieuze cirkel komt van slecht slapen”
  • Uitleg over de architectuur van een gezonde slaap per leeftijdscategorie

 


Contactgegevens slaapoefentherapie

 

Aniek Reijmer - Holmer

Slaapoefentherapeut

T: 0573 - 45 39 10

M: aniek@rubo-oefentherapie.nl

 

Locatie: Borculo en Ruurlo