Slaapoefentherapie bij baby's en dreumessen (0 - 2 jaar)

Inslaapproblemen, doorslaapproblemen of te vroeg wakker worden. Als ouder kan je er radeloos van worden als je kind niet of nauwelijks slaapt.
Veel baby’s/kleine kinderen slapen af en toe slecht. Ongeveer 50% van alle kinderen ervaart wel eens een slaapprobleem. Houden deze slaapproblemen aan, dan is het tijd om de oorzaak te achterhalen. Dit is belangrijk om de latere negatieve gevolgen van slaaptekort of een kwalitatief slechte slaap te voorkomen. De korte termijn gevolgen van slaapproblemen zijn zowel mentaal als fysiek, bijvoorbeeld overmatige vermoeidheid overdag en veel en snel huilen. De lange-termijn gevolgen van
slaapproblemen kunnen hart- en vaatziekten, diabetes en een verminderde weerstand zijn.‚Äč Bij baby’s/kleine kinderen staat voorop dat er aan de slaapbehoefte moet worden voldaan. Het is dus belangrijk dat je kind voldoende uren slaap krijgt per 24 uur. Het slaapritme is echter nog beduidend anders dan bij volwassenen. Zeker het eerste half jaar is het bioritme van je baby nog niet “af”. Het slaapt naar behoefte. Dit strookt vaak niet met het strakke dag-nacht ritme van de ouders. Pas na ongeveer 6 maanden begint zich duidelijker een dag-nacht ritme te ontwikkelen. Je kind blijft vaak nog tot aan het begin van de basisschool op meerdere momenten slapen, overdag en ’s nachts. De slaapoefentherapeut kijkt naar alle aspecten die invloed hebben op de slaap.

 

Hoe gaat het in z'n werk?

De slaapoefentherapeut staat naast jullie als ouders en gaat samen met jullie op zoek naar de beste aanpak.


Contactgegevens slaapoefentherapie

 

Aniek Reijmer-Holmer

Slaapoefentherapeut

T: 0573 - 45 39 10

M: aniek@rubo-oefentherapie.nl

 

Locatie: Borculo en Ruurlo