Voor kinderen met slaapproblemen en hun ouders (2-18 jaar)

Heeft uw kind moeite met inslapen, doorslapen, wordt het veel te vroeg wakker of combinatie hiervan? Kinderen vormen de grootste groep van alle slapelozen. Echter in dit digitale tijdperk dreigen slaapproblemen nog verder toe te nemen. Zeker 30% van alle slaapproblemen komt voor in de leeftijd tussen 0 en 18 jaar. Zorg van jongs af aan voor een duidelijk slaapritueel en hanteer regelmatige bedtijden passend bij de leeftijd.
De puberleeftijd is weer een geheel andere (slaap)fase in het leven. De slaap verschuift gemakkelijk naar latere tijden en hier kunnen de schoolprestaties en de stemming onder lijden. Gevolgen van een slechte nachtrust zijn vermoeidheidsklachten, gedragsklachten, concentratieproblemen, verminderde leerprestaties, sombere gedachten, angst, depressie, verslavingsgevoeligheid (eten, gamen), verminderde weerstand en hoofdpijn. Neem deze signalen serieus, want de onderliggende factor kan een slaapprobleem zijn.

Wanneer de slaapproblemen langere tijd aanhouden en overdag nadelige gevolgen hebben voor uw kind en/of uzelf, is het zinvol hiervoor hulp te vragen aan uw huisarts. Hij kan u doorverwijzen.

 

De brede kijk van een slaapoefentherapeut

De slaapoefentherapeut leert jouw kind om beter te ontspannen, het hoofd stil te krijgen en de aandacht naar veiligheid en rust te verleggen. Tegelijkertijd helpt de slaapoefentherapeut jou als ouder bij het aanleren van deze vaardigheden aan jouw kind en geeft ze inzicht in gezond slaapgedrag.


Contactgegevens slaapoefentherapie

 

Aniek Reijmer-Holmer

Slaapoefentherapeut

T: 0573 - 45 39 10

M: aniek@rubo-oefentherapie.nl

 

Locaties: Borculo en Ruurlo